Τι είναι;

Πρόκειται για ένα χωροευαίσθητο παιχνίδι που για να το παίξετε χρειάζεται ένα «έξυπνο» κινητό, η φαντασία σας και η διάθεση για εξερεύνηση της περιοχής των Τζουμέρκων. Ακόμη και αν ξέρετε την περιοχή το παιχνίδι θα σας οδηγήσει να τη δείτε μέσα από την οπτική γωνία των τριών ιστοριών που το απαρτίζουν. Στόχος σας είναι να τοποθετήσετε επεισόδια των τριών ιστοριών στα σημεία που αυτά διαδραματίζονται.

Που και πότε;

Το παιχνίδι θα παιχτεί στις 23 Ιουλίου 2016. Στο νικητή θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. από τον Άγιο Γεώργιο στο Συρράκο και θα παίζεται μέχρι τις 18:00. Αργότερα θα ανακοινωθεί ο νικητής στον Άγιο Γεώργιο απ' όπου ξεκινήσαμε.

Οι παίχτες μπορούν να παίξουν ατομικά ή σε ομάδες. Κάθε ομάδα, ανεξάρτητα από το πόσα μέλη έχει, μπορεί να συμμετέχει με μια συσκευή μόνο.

Πως;

Για να συμμετέχεις στο παιχνίδι χρειάζεται οπωσδήποτε μια συσκευή Android, όχι iPhone. Η συσκευή θα πρέπει να έχει κάμερα ώστε να μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες και σύνδεση με το δίκτυο 3G. Ο όγκος της επικοινωνίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα μερικά MB.

Get it on Google Play

Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να παίξεις το παιχνίδι με δοκιμαστικό περιεχόμενο. Μπορείς να βεβαιωθείς πως δουλεύει στο κινητό σου και να εξοικειωθείς με τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού θα χρησιμοποιηθεί η ίδια εφαρμογή. Το μόνο που θα αλλάξει είναι πως αν συνδεθείς την ημέρα διεξαγωγής μετά την ώρα έναρξης του παιχνιδιού, θα κατέβει διαφορετικό περιεχόμενο.

Οδηγίες

Το παιχνίδι ξεκινάει και τελειώνει ταυτόχρονα για όλες τις ομάδες.

Κάθε ομάδα παίζει παράλληλα με τις υπόλοιπες και κερδίζει η ομάδα που α) θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και β) σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει η ομάδα που ολοκλήρωσε πρώτη τις συνδέσεις.

Τρεις ιστορίες

Το δοκιμαστικό παιχνίδι περιλαμβάνει επεισόδια από τρεις ιστορίες: «Η συνάντηση», «Η σύγκρουση» και «Η συμφιλίωση». Την ημέρα του παιχνιδιού οι ιστορίες και τα σημεία θα είναι διαφορετικά.

Η είσοδος στο παιχνίδι

Με την εγγραφή αποκτάς κωδικό πρόσβασης για το παιχνίδι.

Οι τρεις ιστορίες

Μπορείς να επιστρέψεις σε αυτή την οθόνη και να επιλέξεις όποια ιστορία θες, με όποια σειρά θες.

Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε διαφορετικά σημεία τα οποία πρέπει να βρεις.

Μπορείς να διαλέξεις όποιο επεισόδιο από όποια ιστορία θέλεις και να επισκεφθείς τα σημεία με όποια σειρά θες.

Πώς ξέρεις όμως που θα πας; Θα σε βοηθήσει ο Χάρτης.

Ο Χάρτης

Στο χάρτη έχουν τοποθετηθεί τα σημεία που συνδέονται με τα επεισόδια. Στην αρχή του παιχνιδιού κάθε σημείο έχει πάνω του ένα ερωτηματικό σαν και αυτό

Ο χάρτης επίσης αποτυπώνει τη θέση σου στο χώρο.

Κάθε ένα ερωτηματικό στο χάρτη αντιστοιχεί σε μια ετικέτα QR. Η ετικέτα QR έχει τη μορφή γραμμωτού κωδικού (barcode) που σκανάρεις με την κάμερα του κινητού πατώντας το κουμπί που έχει αυτή τη μορφή: .

Οι ετικέτες QR είναι τοποθετημένες σε κρίσιμα σημεία στην περιοχή που παίζεται το παιχνίδι.

Για να βρεις μία ετικέτα QR θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα ερωτηματικά στο χάρτη και τα επεισόδια των ιστοριών. Τα επεισόδια των ιστοριών δεν σου δίνουν από μόνα τους αρκετή πληροφορία γι'αυτό ειναι απαραίτητος ο συνδυασμός τους με το χάρτη αλλά και η δική σου ικανότητα για παρατήρηση και ψάξιμο στην περιοχή.

Μόλις βρεις την ετικέτα QR και τη σκανάρεις τότε στη θέση του ερωτηματικού πάνω στο χάρτη εμφανίζεται ένα και στην οθόνη που περιέχει τα επεισόδια της κάθε ιστορίας εμφανίζεται η φωτογραφία του σημείου και μία μικρή περιγραφή.

Σύνδεση ιστορίας με σημείο στο χάρτη

Όταν βρεις ένα σημείο θα πρέπει να το συνδέσεις με ένα επεισόδιο μίας ιστορίας (είτε αυτή που διάλεξες από την αρχή είτε κάποια άλλη που μπορεί τελικά να ταιριάζει καλύτερα – μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα).

Ο Χάρτης

Ο χάρτης δείχνει τις θέσεις των σημείων στα Β. Τζουμέρκα. Θα πρέπει να εντοπίσεις τις ετικέτες

Σύνδεση ιστορίας με σημείο

Πατώντας το λουκέτο μπορείς να συνδέσεις ένα επεισόδιο με ένα σημείο. Μπορείς και να καταργήσεις τη σύνδεση, με πέναλτυ 3 πόντων.

Για να συνδέσεις το επεισόδιο με ένα σημείο θα πρέπει α) το επεισόδιο να φαίνεται στο πάνω μέρος της οθόνης σου β) η εικόνα του σημείου με την περιγραφή του στο κάτω μέρος και γ) να πιέσεις το λουκέτο που βρίσκεται στο μέσον.

Διάβασε προσεκτικά την ιστορία και τις περιγραφές για να κάνεις τη σωστή σύνδεση. Για κάθε σωστή σύνδεση κερδίζεις πέντε πόντους. Αν θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθος μπορείς να αποσυνδέσεις ένα μέρος της ιστορίας από ένα σημείο αλλά αυτό έχει κόστος, χάνεις τρεις πόντους.

Πόντοι

Δοκιμαστικές ετικέτες

Την μέρα του παιχνιδιού θα υπάρχουν 17 ετικέτες σε διάφορα σημεία που πρέπει πρώτα να εντοπίσεις. Τα σημεία αυτά μπορεί να είναι απομακρυσμένα, ή μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Μόλις εντοπίσεις μια ετικέτα, μπορείς να τη σκανάρεις μέσα από την εφαρμογή του παιχνιδιού.

Οι παρακάτω ετικέτες αντιστοιχούν στα δοκιμαστικά σημεία και μπορείς να τα δοκιμάσεις με την εφαρμογή.

Στο κινητό σου, για να διαβάσεις την ετικέτα απλά πάτα στο εικονίδιο που έχει αυτή τη μορφή:

Μονή Αγ. Παρασκευής

 

Νερόμυλος αδελφών Τσιακσίρα

 

Δημοτικό Σχολείο – Καλαρρύτες

 

Βρύση Γκούρα

 

Γεφύρι της Πλάκας

Κανένα σημείο δε θα είναι τόσο μακριά.

Ι. Μ. Κηπίνας

 

Εγγραφή

Δώσε μόνο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα σου αποσταλεί ένα όνομα και ένας κωδικός πρόσβασης. Με αυτά τα δύο στοιχεία θα μπορείς να συνδεθείς (με μια μόνο συσκευή κάθε φορά).

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δε θα χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό πέρα από αυτό το παιχνίδι και δε θα τη δώσουμε σε τρίτους.


  • Θα σου αποσταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο με τον κωδικό σου.
  • Αν ξεχάσεις τον κωδικό, με νέα εγγραφή θα λάβεις άλλον.